Transport Online - Laatste eerbetoon aan Lara van Ruijven in Thialf

Laatste eerbetoon aan Lara van Ruijven in Thialf

Laatste eerbetoon aan Lara van Ruijven in Thialf
21-07-2020 11:49 | Sport | auteur ANP

HEERENVEEN - IJsstadion Thialf in Heerenveen is woensdag decor voor een laatste eerbetoon aan Lara van Ruijven, de shorttrackster die op 10 juli in een Frans ziekenhuis overleed.

Haar lichaam is afgelopen weekeinde overgebracht naar Nederland en wordt woensdagavond met een rouwauto naar Thialf vervoerd. "Het is de bedoeling dat Lara daar rond 19.45 uur aankomt", meldt schaatsbond KNSB. "Waarna de auto in de schaatstempel een laatste ronde zal maken over het ijs waarop zij de afgelopen 13 jaar vrijwel dagelijks haar sport bedreef."

Teamgenoten zullen in Thialf een erehaag vormen. Vrienden, fans en andere belangstellenden krijgen de gelegenheid om hetzelfde te doen buiten het stadion.

Olympisch brons

Van Ruijven maakte sinds 2013 deel uit van de nationale shorttrackselectie van bondscoach Jeroen Otter. Met de relayploeg won ze onder meer vijf Europese titels en olympisch brons. In 2019 werd ze de eerste Nederlandse vrouw die een wereldtitel shorttrack behaalde, op de 500 meter. Van Ruijven overleed aan de gevolgen van een auto-immuunreactie, die tot ernstige complicaties leidde.

De familie van Van Ruijven zal in besloten kring afscheid van haar nemen.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    van der werff transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions