Transport Online - Coronatest nodig voor vlucht naar China

Coronatest nodig voor vlucht naar China

Coronatest nodig voor vlucht naar China
21-07-2020 10:26 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

PEKING - Mensen die naar China vliegen moeten voor ze in het vliegtuig stappen de resultaten van een test laten zien die aangeven dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. Dit hebben de de Chinese luchtvaartautoriteiten dinsdag gezegd. De test mag niet ouder dan vijf dagen zijn. De instelling die de test doet, moet daar geschikt voor worden geacht door de Chinese ambassade in het land.

Inwoners van China kunnen een afbeelding van hun negatieve testcertificaat invoeren in een gezondheidsapp. Buitenlanders moeten volgens de nieuwe regels naar een ambassade of consulaat van China gaan met het bewijs dat ze niet besmet zijn.

De nieuwe regels kunnen een struikelblok zijn voor sommige reizigers. In tal van landen worstelen de autoriteiten met de beschikbare tests. Zo kan het in delen van de Verenigde Staten soms twee weken duren voordat mensen de uitslag krijgen.

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen vliegen weer op China en breiden het aantal vluchten met toestemming van Peking uit, inclusief Air France-KLM. De Chinese autoriteiten zeggen dat tot dusver bij ruim 85.000 mensen is vastgesteld dat ze besmet zijn geraakt met het virus. Dat is maar een fractie van de meer dan 14 miljoen besmettingen die wereldwijd zijn vastgesteld en China probeert te voorkomen dat reizigers het virus meenemen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions