Clicky

 
Transport Online - 1.000 euro boete voor chauffeur en verlader vanwege te hoge lading [+foto]

1.000 euro boete voor chauffeur en verlader vanwege te hoge lading

1.000 euro boete voor chauffeur en verlader vanwege te hoge lading [+foto]
20-07-2020 16:53 | Overtredingen | auteur Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Een vrachtwagenchauffeur besloot maandagmiddag niet het risico te nemen om de Beneluxtunnel in te rijden omdat hij twijfelde aan de hoogte van zijn lading. Vlak voor de tunnel stopte hij daarom op de vluchtstrook om de hoogte van zijn lading te meten.

Dit leverde gevaarlijke situaties op omdat er geen afremmende verkeersmaatregelen waren genomen. Een passerend busje van de Marechaussee zag de vrachtwagen staan en gingen over tot het beveiligen van de situatie.

De chauffeur was inmiddels echter weggelopen en nergens meer te bekennen.

Toen hij terugkwam is hem duidelijk gemaakt dat hij nooit zijn voertuig had mogen achterlaten. Rijkswaterstaat sloot de toegangsweg naar de tunnel af zodat de vrachtwagen achteruit rijdend de snelweg kon verlaten.

Hier werd de juiste hoogte gemeten 4,25 meter terwijl er in Nederland een maximum geldt (zonder vergunning) van 4 meter. Hij kreeg hiervoor een bekeuring van 1.000 euro.

Ook het bedrijf waar de vracht geladen was aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen krijgt hiervoor een bekeuring omdat ook deze verantwoordelijk wordt gehouden.

Ondanks de gevaarlijke actie van de chauffeur was Rijkswaterstaat wel blij dat hij op tijd gestopt was en zo een mogelijk grote schade aan het plafond van de tunnel voorkomen had.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden