Clicky


Aantal coronabesmettingen in België stijgt fors

Aantal coronabesmettingen in België stijgt fors
19-07-2020 10:10 | Coronavirus | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus neemt in België fors toe. Het gezondheidsinstituut Sciensano meldde zondag dat in de periode 9 tot en met 15 juli de toename 61 procent groter was dan de week daarvoor.

Het instituut registreerde gemiddeld dagelijks 143 nieuwe besmettingen. Sciensano benadrukt dat het in deze fase belangrijk is dat de Belgen zich houden aan de maatregelen om zo de verspreiding van het virus in te dammen.

België voert voorlopig geen nieuwe maatregelen in vanwege de stijgende cijfers maar gaat de huidige beter controleren en laten naleven. Dat zei minister Pieter De Crem van Binnenlandse Zaken en Veiligheid zondag na afloop van een overleg op regeringsniveau. Het gaat volgens hem vooral over het houden van afstand en sluitingsuren van de horeca.

"De politie is opgeroepen om altijd op te treden", zei De Crem. "Verdere versoepelingen staan 'on hold'. Indien dit onvoldoende wordt nageleefd, dan is het niet uitgesloten dat er strengere regels komen."

In België zijn tot nu toe ruim 63.700 besmettingen met corona vastgesteld. Er zijn 9800 mensen in het land overleden aan de gevolgen.