Transport Online - 'Drugs in verkeer steeds groter probleem'

'Drugs in verkeer steeds groter probleem'

'Drugs in verkeer steeds groter probleem'
18-07-2020 10:42 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AMSTERDAM - Drugs in het verkeer zijn een steeds groter probleem. Dat zegt Paul Broer, landelijk projectleider Infrastructuur bij de politie in De Telegraaf. "Dat zien we aan de cijfers. 1110 positieve testen alleen al afgelopen maand, dat is zorgelijk." Hij pleit voor een voorlichtingscampagne.

De afgelopen anderhalf jaar zijn gemiddeld duizend mensen per maand aangehouden die onder invloed van drug achter het stuur zaten, schrijft De Telegraaf die cijfers hierover bij de Nationale Politie heeft opgevraagd.

Broer zegt dat er verschillende drugs worden gebruikt. "Joints, xtc-pillen, cocaïne, speed en ook veel lachgas. Het is een groot en divers assortiment waar we mee te maken hebben. Bovendien speelt het niet alleen onder jongeren en partygangers. Je treft het eigenlijk onder alle lagen van de bevolking aan. Het kunnen dus ook veertigers en vijftigers zijn die de verkeersveiligheid in gevaar brengen."

Hoeveel ongelukken er zijn gebeurd waar drugs een rol in hebben gespeeld kan Broer niet zeggen. "Exacte cijfers daarover heb ik op dit moment niet, maar je hoeft de kranten maar open te slaan en je leest dat het vaak fout gaat. Helaas zijn er ook regelmatig dodelijke ongevallen waarbij drugs in het spel zijn. Maar als iemand zelf dodelijk verongelukt, wordt er over het algemeen geen bloed afgenomen en wordt het ongeval dus niet als drugsgerelateerd geregistreerd."

Volgens Broer zou een voorlichtingscampagne mensen bewust moeten maken van de gevaren van verdovende middelen "want alleen handhaven helpt niet".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions