Transport Online - Toch geen uitdrukkelijk verzoek OM aan België over koelwagendoden

Toch geen uitdrukkelijk verzoek OM aan België over koelwagendoden

Toch geen uitdrukkelijk verzoek OM aan België over koelwagendoden
18-07-2020 10:16 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft België toch niet uitdrukkelijk verzocht geen onderzoek te doen naar twee Vietnamese tieners die vorig jaar met 37 anderen omkwamen in een koeltrailer in Groot-Brittannië. Eerder deze week had de Belgische justitieminister Koen Geens dit gezegd tegen een Kamercommissie.

"Thans is evenwel gebleken dat het Nederlandse Openbaar ministerie niet uitdrukkelijk aan het Brusselse parket heeft verzocht geen verder onderzoek te voeren", meldt het OM in Brussel vrijdag.

Volgens het OM is er wel uitvoerig telefonisch contact geweest tussen de magistraat van dienst in Brussel en de officier van Justitie van het parket van Limburg. "Over de vraag of er voldoende elementen voorhanden waren die onmiddellijk verder onderzoek bij hoogdringendheid noodzaakten. De hieruit voortvloeiende beslissing om niet onmiddellijk tussen te komen, werd weloverwogen genomen in overleg tussen de betrokken magistraten en politie", staat in een verklaring.

De twee tieners waren een aantal dagen voor hun dood naar de Brusselse gemeente Anderlecht gevlucht. Op vrijdag 11 oktober waren ze weggelopen uit een beschermde opvang in Nederlands-Limburg. De Nederlandse politie volgde hen om een netwerk van mensenhandelaren op te sporen, aldus de Belgische krant Het Nieuwsblad.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions