Transport Online - Nieuw pand Scania Joure bijna klaar

Nieuw pand Scania Joure bijna klaar

Nieuw pand Scania Joure bijna klaar
17-07-2020 17:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

JOURE -  update ma 09:44 uur] Met de ingebruikname van een nieuwbouwpand in Joure heeft Scania Nederland de volgende stap gezet in haar omvangrijke dealernetwerk. De lokale dealer – Scania Joure – opende daar de poorten van een compleet nieuwe werkplaats met magazijn, kantine en kantoorfaciliteiten. Vanaf de tekentafel is het bouwen van een duurzaam pand een belangrijk uitgangspunt geweest. Uiteraard zijn daarbij de veiligheid en het welzijn van de veertien medewerkers niet vergeten. Tegelijk met de opening heeft de dealer de deuren van het oude pand gesloten.

De nieuwe vestiging - vlak langs de A7 op een ruim opgezet industrieterrein en goed bereikbaar voor klanten, leveranciers en medewerkers – ligt hemelsbreed zo’n 3,5 kilometer van de oude locatie. Qua omgeving en bereikbaarheid is het echter een wereld van verschil. Op een terrein met een totale oppervlakte van 1 hectare is een modern pand van 1.532 m2 met 5 doorrijpoorten gebouwd.

Circa 25 procent van het bebouwde grondoppervlak is ingedeeld voor magazijn, kantoor en kantine. De binnenhoogte in de werkplaats is met 720 cm. hoger dan gebruikelijk om meer takelvrijheid te creëren. Daarnaast is het pand uiteraard helemaal geschikt voor werkzaamheden aan LZV’s en toekomstige elektrisch aangedreven voertuigen. Op het buitenterrein is voldoende parkeergelegenheid gecreëerd. Ook werkzaamheden aan LNG/CNG voertuigen zijn voor Scania Joure geen probleem doordat het pand is uitgerust met een hiervoor geschikt veiligheidssysteem.

Scania Joure is het eerste pand in het Nederlandse Scania dealernetwerk wat volledig energieneutraal is ontworpen. De verlichting is volledig LED uitgevoerd en het pand is volkomen gasvrij; warmtepompen zorgen voor verwarming. Het gebouw is volledig voorbereid voor zonnepanelen en deze zullen binnen afzienbare termijn het pand van de nodige energie gaan voorzien. Afvalstromen worden gescheiden omdat duurzaamheid niet stopt bij het doen van investeringen.

Jan de Vries, Service manager Scania Joure, is voor een belangrijk deel bij de bouw betrokken geweest: “In 1978 startte Scania Joure in het oude pand en er zijn nog collega’s die daar vanaf het allereerste begin bij betrokken zijn geweest. Er is in 42 jaar tijd veel veranderd en dat zien we nu allemaal in ons nieuwe pand terugkomen. Er is veel licht, veel ruimte en goed ingerichte werkplekken. Bovendien is er veel geïnvesteerd in professionele gereedschappen om beter, sneller en efficiënter te kunnen werken. Want hoe modern en hoe mooi onze nieuwe werkplaats er ook uitziet, het gaat om de betrokken mensen die er werken en die onze klanten helpen. Wanneer die het goed naar hun zin hebben dan loopt de service gesmeerd!"

Het nieuwe pand van Scania Joure is gebouwd op het bedrijventerrein De Ekers, direct gelegen langs de A7 richting Heerenveen. Het adres is Anewiel 5, 8502 VC Joure.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions