Transport Online - Vader wilde dat Akwasi excuses maakte voor Dam-speech

Vader wilde dat Akwasi excuses maakte voor Dam-speech

Vader wilde dat Akwasi excuses maakte voor Dam-speech
17-07-2020 11:31 | Binnenland | auteur ANP

De vader van Akwasi heeft zijn zoon gevraagd om publiekelijk zijn excuses te maken voor zijn omstreden Dam-toespraak. Dat meldt de rapper in Het Parool. De krant was aanwezig bij de openingsavond van een speciaal retrospectief dat Eye organiseert van titels uit de zwarte filmcultuur.

Akwasi kwam onder vuur te liggen door een toespraak tijdens het Black Lives Matter-protest begin juni. De rapper zei toen: "Als ik een zwarte piet tegenkom in november, trap ik die in het gezicht." Critici stelden dat hij hiermee opriep tot geweld.

Zijn vader vroeg hem excuses te maken voor die uitingen, vertelde Akwasi in Eye. "Waarom vader? Ik weet wat ik zeg. Het is te allen tijde belangrijk ergens voor te staan", antwoordde de artiest. Hij riep de Nederlandse filmwereld op om meer films te maken die verhalen vanuit het 'zwarte perspectief' vertellen.

Akwasi verwees in een zijn toespraken tijdens de Black Lives Matter-demonstraties naar Tamir Rice, een van de zwarte slachtoffers van politiegeweld. Het virtual-realitywerk Traveling While Black, dat van 16 juli tot 6 augustus ook in Eye te zien is, bevat onder meer een interview met Samaria Rice. Haar 12-jarige zoon Tamir werd in 2014 in Cleveland doodgeschoten omdat hij een speelgoedpistool vast hield.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen