Clicky

 Primeur: eerste verhuizing in Nederland met waterstofverhuiswagen

Primeur: eerste verhuizing in Nederland met waterstofverhuiswagen
16-07-2020 11:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BARENDRECHT - Om een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst heeft Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen als eerste verhuisbedrijf in Nederland een verhuizing in Barendrecht met een waterstoftruck uitgevoerd. Een bijzondere primeur. Deze proefrit is mogelijk vanwege de samenwerking met zusterbedrijf BREYTNER, die in het kader van het H2-Share project tijdelijk deze wagen tot haar beschikking had. Het doel is om ervaring in de praktijk op te doen zodat de technologie verder ontwikkeld kan worden.

Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen is voorvechter van duurzaam ondernemen en zet dan ook al jaren in op CO2-reductie. In het kader daarvan wordt er samengewerkt met BREYTNER, een bedrijf dat zich volledig richt op zero emissie transport. Door de samenwerking is het bij verhuizingen mogelijk om een volledig elektrische verhuiswagen in te zetten.

Hoewel dit ideaal is voor korte afstanden, is het voor langere ritten interessant om de ontwikkelingen op het gebied van waterstof te volgen. Dit biedt namelijk, ten opzichte van elektrisch rijden, het grote voordeel dat er langere afstanden afgelegd kunnen worden en dat tanken slechts 15 à 20 minuten kost. Dit zou betekenen dat er in de toekomst bijvoorbeeld internationale ritten mee gereden kunnen worden.

Innovatie

Maar voor het zover is, zal er de komende jaren nog veel moeten verbeteren aan de techniek. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van het geluid van de waterstofunit en het integreren van deze unit in het chassis. Om de technologie verder te ontwikkelen is het belangrijk om tussentijds ervaring op te doen in de praktijk. Vanuit de Europese Unie is er daarom subsidie beschikbaar gesteld voor het H2-Share project, dat als doel heeft om proefritten in diverse Europese landen mogelijk te maken. In het kader daarvan heeft VDL een speciale truck ontwikkeld die volledig op waterstof rijdt. Omdat er momenteel nog weinig tankstations zijn, bouwde het Duitse waterstofbedrijf Wystrach een mobiel waterstoftankstation voor dit project, dat tijdelijk bij Vlot Logistics in Schelluinen stond.

In Nederland mocht BREYTNER de waterstofwagen maar liefst drie maanden demonstreren. De truck werd in deze periode met name ingezet voor de first mile bij distributie van meubilair. Daarnaast is er eenmalig een verhuizing mee verzorgd. Voor Jan Wouter Vlot, directeur van Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen, was het een eer om als eerste verhuisbedrijf in Nederland (en in Europa) een verhuizing op waterstof uit te voeren.

“In het kader van rentmeesterschap vinden wij het belangrijk om te zorgen voor een beter milieu. Rijden op waterstof is pure innovatie en het is dan ook noodzakelijk om de theorie in de praktijk te kunnen testen. Het maakt mij bijzonder trots dat wij aan zo’n innovatief demonstratieproject deel mochten nemen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats