Clicky

 Diefstal lichte en zware bedrijfswagens fors toegenomen

Diefstal lichte en zware bedrijfswagens fors toegenomen
16-07-2020 09:08 | Criminaliteit | auteur Redactie

VEENDAM - Het eerste halfjaar van 2020 is het aantal gestolen personenauto’s met 9,3 procent gedaald. In totaal zijn er 3272 personenauto’s gestolen. Personenauto’s van 4 jaar en ouder laten de sterkste daling zien met -11,3 procent. Lichte en zware bedrijfswagens laten daarentegen een forse stijging zien.

Lichte bedrijfswagens

Bij deze categorie zien we over alle maanden een gestage stijging in het aantal diefstallen. Er wordt slechts 33,4 procent van de lichte bedrijfswagens teruggevonden. Diefstallen vinden voornamelijk plaats in de zuidelijke provincies en in de regio Rotterdam. Mercedes en Volkswagen worden het meest gestolen.

Zware bedrijfswagens

In het eerste halfjaar van 2020 werden er 35 zware bedrijfswagens gestolen. Dat is een stijging van 66,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.  Ruim 71 procent werd uiteindelijk teruggevonden. Het aantal aanhangers en opleggers dat gestolen werd is gestegen met bijna 27 procent. Hiervan werd slechts 24 procent weer teruggevonden.

Maatwerk

 “De daling van het aantal gestolen personenauto’s staat in schril contrast met de forse stijging van de diefstal van lichte en zware bedrijfswagens en toont aan dat maatwerk in zowel preventie als opsporing wenselijk is” zegt Hendrik Steller, Manager van Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions