Clicky

 
Transport Online - Forse toename in drugsvangsten in havens van Vlissingen en Rotterdam

Forse toename in drugsvangsten in havens van Vlissingen en Rotterdam

Forse toename in drugsvangsten in havens van Vlissingen en Rotterdam
15-07-2020 22:27 | Criminaliteit | auteur Redactie

DEN HAAG - De Douane constateert het eerste halfjaar van 2020 een forse toename in maritieme vangsten cocaïne ten opzichte van de eerste helft van 2019. Dat blijkt uit de halfjaar cijfers die de Douane woensdag bekend heeft gemaakt.

De toename betreft de havens van Rotterdam en Vlissingen. Hier heeft de Douane in de eerste helft van dit jaar in totaal 25.599 kg cocaïne, verdeeld over 77 zendingen, in beslag genomen. In de eerste helft van 2019 was dit 12.160 kilogram cocaïne in 60 zendingen. Dit houdt in omvang een stijging in van meer dan 100%. De grootste maritieme bevinding in de afgelopen periode betrof een vangst van 4.515 kilogram cocaïne in Vlissingen.

De Douane heeft in de afgelopen periode meer cocaïne in beslag kunnen nemen door de intensievere samenwerking met de partners, zowel nationaal met de opsporingsdiensten als internationaal met douanediensten in bijvoorbeeld Brazilië en België.

Het is niet met zekerheid te zeggen of er daadwerkelijk meer wordt gesmokkeld. Ook de eventuele impact van het coronavirus is onduidelijk, omdat de stijging in inbeslaggenomen kilogrammen cocaïne al sinds 2018 waarneembaar is.

Ook als het gaat om synthetische drugs die aangetroffen worden in de uitgaande post signaleert de Douane al langer een toename. Het gaat hierbij met name om XTC en MDMA in post en pakketten. De Douane werkt nauw samen met het Post Interventie Team van de politie en douanediensten in de Verenigde Staten en Australië.

De aanpak van de verdovende middelen smokkel door de Douane draagt bij aan de bestrijding van de ondermijnende criminaliteit. De Douane participeert ook in het Multidisciplinair Interventie Team, dat in oprichting is. In dit interventieteam werken alle betrokken opsporingsdiensten en disciplines intensief samen bij het bestrijden van ondermijnende criminaliteit.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions