Clicky

 
Transport Online - FDF organiseert actiedag op 22 juli en adviseert Nederland om thuis te werken

FDF organiseert actiedag op 22 juli en adviseert Nederland om thuis te werken

FDF organiseert actiedag op 22 juli en adviseert Nederland om thuis te werken
15-07-2020 18:36 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft voor woensdag 22 juli een landelijke actiedag aangekondigd tegen onder meer de veevoermaatregelen van het kabinet. De boerenprotestgroep roept de rest van Nederland op die dag thuis te werken.

Mark van den Oever van FDF zegt dat volgende week woensdag "een startschot" wordt voor volgende protesten. Wat de actiegroep die dag precies van plan is, wil hij niet zeggen. Volgens Van den Oever gaan boeren in ieder geval met trekkers de weg op en gaan ze "stikstof besparen" door acties te voeren in onder meer sectoren die volgens hen veel stikstof uitstoten

Volgens Van den Oever wordt het woensdag een "groot protest" en steunen ook andere boerenorganisaties de actie van FDF. Eerder had hij al gezegd dat de acties uiteen zullen lopen van wegblokkades en barricades tot aan wilde acties, die overal in het land kunnen opduiken.

FDF had minister Carola Schouten van Landbouw eerder deze week een ultimatum gesteld om de gewraakte veevoermaatregel uiterlijk 21 juli in te trekken. Maar zij liet al gelijk weten daar geen gehoor aan te geven. Volgens haar steunt de Tweede Kamer het plan om de hoeveelheid eiwit in veevoer te verminderen om de stikstofuitstoot van koeien omlaag te brengen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden