Transport Online - 'Ghislaine Maxwell huwde heimelijk en zegt niet met wie'

'Ghislaine Maxwell huwde heimelijk en zegt niet met wie'

'Ghislaine Maxwell huwde heimelijk en zegt niet met wie'
15-07-2020 17:01 | Buitenland | auteur ANP

De socialite en ex-partner van de steenrijke Amerikaanse zedendelinquent Jeffrey Epstein (1953-2019), Ghislaine Maxwell, is volgens aanklagers in het geheim getrouwd en weigert te zeggen met wie. Dit meldde onder meer The New York Post naar aanleiding van de voorgeleiding van de 58-jarige Maxwell dinsdag in New York. Ze werd 2 juli aangehouden in een afgelegen landhuis in New Hampshire.

Ze weigert volgens aanklagers niet alleen te zeggen met wie ze is getrouwd, maar laat ook niets los over haar vermogen of bezittingen. Het was volgens aanklagers ook totaal niet duidelijk wie 5 miljoen dollar voor haar voorwaardelijke vrijlating op borgtocht zou betalen. Het verzoek om op borgtocht te worden vrijgelaten is door de rechter afgewezen. Ze blijft vastzitten tot het proces in juli volgend jaar begint.

Maxwell verdween volkomen uit beeld, nadat Epstein 6 juli vorig jaar weer wegens sekshandel en misbruik van minderjarigen gevangen was gezet. Hij stierf ruim een maand later in dezelfde gevangenis waar Maxwell zit. Ze zou tientallen keren in de VS zijn verhuisd voordat ze eind vorig jaar onder de naam van een bedrijf het afgelegen landhuis kocht.

Maxwell bestrijdt alle beschuldigingen. Die vloeien voort uit verklaringen van mensen die zeggen in de jaren 1994 - 1997 slachtoffer van Epstein en Maxwell te zijn geweest. Maxwell wordt beschuldigd van verleiding van minderjarigen voor seks, sekshandel met kinderen en meineed. Ze kan een maximale celstraf van 35 jaar krijgen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,646
Diesel1,271

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions