Transport Online - Aantal meldingen van schade door regen en storm fors toegenomen

Aantal meldingen van schade door regen en storm fors toegenomen

Aantal meldingen van schade door regen en storm fors toegenomen
15-07-2020 12:41 | Binnenland | auteur ANP

ARNHEM - Het aantal meldingen van schade veroorzaakt door extreme regenbuien en storm is in de afgelopen drie jaar fors toegenomen. Schade aan woningen door wateroverlast nam met 77 procent toe en het aantal schademeldingen na storm is meer dan verdubbeld. In het eerste halfjaar van 2020 hebben de verzekeraars al bijna 6500 meldingen van wateroverlast binnengekregen en bijna 14.000 meldingen van stormschade, aldus de Helpdesk Water, een onderdeel van Rijkswaterstaat.

De Helpdesk stelt op basis van cijfers van verzekeraar Interpolis dat huiseigenaren gemiddeld 2000 euro aan schade claimen na extreem weer. De totale schade na een hoosbui of storm kan oplopen tot tientallen of zelfs honderden miljoenen euro's. Als extreem weer in de komende decennia steeds vaker voorkomt, zoals wordt verwacht, zullen verzekeraars steeds hogere bedragen moeten gaan uitkeren. In het ergste geval zouden wateroverlast en droogte 250 miljoen euro extra per jaar kunnen gaan kosten, verwacht het Verbond van Verzekeraars. De premie voor een opstal- of inboedelverzekering zal daardoor stijgen.

De verzekeraars werken samen met het KNMI aan een waarschuwingssysteem voor extreem weer. Als mensen op tijd worden gewaarschuwd en voorzorgsmaatregelen nemen, is de schade minder volgens de Helpdesk. Dat is al gebleken toen er begin dit jaar alom werd gewaarschuwd voor de komst van storm Ciara.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions