Transport Online - Marsmissie van Emiraten weer uitgesteld wegens weer

Marsmissie van Emiraten weer uitgesteld wegens weer

Marsmissie van Emiraten weer uitgesteld wegens weer
15-07-2020 09:52 | Buitenland | auteur ANP/RTR

DUBAI - De Verenigde Arabische Emiraten hebben de lancering van een satelliet naar Mars opnieuw uitgesteld. De satelliet al-Amal (Hoop) zou deze week worden gelanceerd vanaf de Japanse ruimtebasis Tanegashima, maar de weersomstandigheden zijn er slecht. Er wordt binnenkort een nieuwe datum geprikt om te proberen de Marssonde te lanceren.

De Emiraten en ruimtevaartbedrijf Mitsubishi Heavy Industries hadden de lancering deze week al een keer afgeblazen en naar op zijn vroegst donderdag verplaatst. Het is de bedoeling dat al-Amal begin volgend jaar in een baan rond Mars komt. Het is dan de eerste Arabische missie naar een andere planeet.

De satelliet moet twee jaar lang het weer op Mars in kaart brengen. Ook moet al-Amal helpen om duidelijk te maken waardoor waterstof en zuurstof verdwijnen uit de dunne dampkring van Mars. Het vliegt de ruimte in, waardoor Mars geen kans meer heeft op leven zoals op aarde.

Maar de missie is vooral bedoeld om de Emiraten op de kaart te zetten. Het land ziet wetenschap en technologie als een inkomstenbron voor de toekomst, wanneer olie opraakt. De Verenigde Arabische Emiraten hebben sinds 2014 een eigen ruimtevaartorganisatie en vorig jaar ging voor het eerst een man uit het land naar de ruimte. Astronaut Hazza al-Mansouri verbleef ongeveer een week in het internationale ruimtestation ISS.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions