Clicky


Tot 24 maanden gevangenisstraf voor diefstal van ruim 2000 laptops uit vrachtwagen

Tot 24 maanden gevangenisstraf voor diefstal van ruim 2000 laptops uit vrachtwagen
15-07-2020 09:43 | Criminaliteit | auteur Redactie

DUIVEN - De rechtbank veroordeelt drie mannen uit Brabant voor het plegen van een diefstal, waarbij midden in de nacht uit een trailer die op een beveiligd bedrijventerrein in Duiven geparkeerd stond, 2.002 laptops met een waarde van ruim 1 miljoen euro zijn buitgemaakt.

De rechtbank oordeelt dat de diefstal tot in de puntjes was voorbereid en uitgevoerd. De mannen hebben onder meer in de dagen voorafgaand aan de diefstal meerdere voertuigen gehuurd en zijn op de dag van de diefstal maar liefst 8 uur bezig geweest met het uitvoeren daarvan. Van de 2.002 gestolen laptops zijn tot op heden slechts twee laptops teruggevonden. De slachtoffers blijven vermoedelijk zitten met een zeer grote schade.

Gevangenisstraffen tussen de 18 en 24 maanden

De officier van justitie eiste gevangenisstraf tussen de 30 en 36 maanden, al dan voor een deel voorwaardelijk. De rechtbank oordeelt dat het hier om een omvangrijke en brutale diefstal gaat en dat alleen een gevangenisstraf passend is. De rechtbank zocht in de strafmaat aansluiting bij andere zaken waarin sprake was van diefstal of opzetheling van grote hoeveelheden laptops of mobiele telefoons. In die vergelijking vindt de rechtbank aanleiding om een lagere straf op te leggen dan door de officier van justitie is geëist. De mannen krijgen daarom gevangenisstraffen variërend tussen de 18 en 24 maanden. De man die de hoogste gevangenisstraf krijgt, is in het verleden vaker veroordeeld voor ladingdiefstalen en andere vermogensdelicten.

Geld betalen

De mannen moeten tot slot bijna 52 duizend euro per persoon aan de staat betalen. Het dossier bevat namelijk voldoende aanknopingspunten dat de mannen de laptops hebben verkocht en daar geld aan hebben verdiend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions