Clicky

 
Transport Online - Turkse vrachtwagenchauffeur gearresteerd na vondst 31 migranten in koeltrailer [+foto's]

Turkse vrachtwagenchauffeur gearresteerd na vondst 31 migranten in koeltrailer

Turkse vrachtwagenchauffeur gearresteerd na vondst 31 migranten in koeltrailer [+foto's]
15-07-2020 17:22 | Buitenland | auteur Redactie

ALTENBERG - [update 17:22 uur] De Duitse politie en douane hebben dinsdagavond 14 juli rond 20:25 uur een 57-jarige Turkse vrachtwagenchauffeur gearresteerd op verdenking van mensensmokkel. In zijn koeltrailer werden in totaal 31 mannen aangetroffen.

De chauffeur wordt ervan beschuldigd dat hij dinsdagochtend in Hongarije de 31 mannen tussen de 18 en 47 jaar verstopt heeft in zijn koeltrailer en naar Duits grondgebied gesmokkeld heeft. Onder de 31 mannen waren 24 Turken, 3 Syriërs, 3 Iraniërs en 1 Irakees.

De gesmokkelde personen werden 's avonds rond 20:25 uur gevonden tijdens een gezamenlijke controle van de politie en douane ter bestrijding van de grensoverschrijdende criminaliteit op de parkeerplaats "Am Heidenholz" aan de Duitse A17 richting Dresden.

Ze lagen tijdens het rijden op de lading meloenen, hadden minder dan een meter ruimte tot aan het plafond van de trailer en waren sommigen onderkoeld. Bij het gevaarlijke transport raakten vijf migranten gewond.

De chauffeur werd ter plaatse gearresteerd.

De openbare aanklager van Dresden heeft vandaag bij de onderzoeksrechter van de rechtbank een verzoek om een ​​aanhoudingsbevel tegen de verdachte ingediend wegens vluchtgevaar.

Het onderzoek door de officier van justitie en de federale politie is aan de gang en zal nog zeker enige tijd in beslag nemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions