Transport Online - Foto's verdachte relschoppers Malieveld vrijgegeven

Foto's verdachte relschoppers Malieveld vrijgegeven

Foto's verdachte relschoppers Malieveld vrijgegeven
14-07-2020 18:07 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het regionale opsporingsprogramma Team West heeft dinsdagmiddag op Omroep West foto's laten zien van acht verdachten van de ongeregeldheden na de verboden demonstratie op het Haagse Malieveld op 21 juni. De foto's, waarop de verdachten herkenbaar in beeld zijn, staan ook op politie.nl en worden dinsdagavond bovendien getoond op de landelijke televisie in Opsporing verzocht (NPO 1).

Als de verdachten zich melden bij de politie, wordt hun foto van de website gehaald, aldus Team West. De acht verdachten, allemaal mannen, hebben ieder een nummer gekregen waardoor het voor de kijkers makkelijker is om gerichte informatie door te geven. Wie foto's of filmpjes heeft die voor het onderzoek van belang kunnen zijn, wordt gevraagd die te delen met de politie.

Na een korte betoging van de actiegroep Viruswaanzin tegen de coronamaatregelen van het kabinet, kwam het op 21 juni tussen het Malieveld en station Den Haag CS tot confrontaties met de Mobiele Eenheid. Volgens de politie hebben relschoppers daarbij fors geweld gebruikt. Zo werd met stenen en rookbommen naar de politie gegooid. In totaal werden 425 mensen gearresteerd en veelal met een boete heengezonden. Twaalf mensen zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging. Ook zij zijn vrijgelaten, maar blijven verdachte in deze zaak.

Dinsdagochtend vroeg zijn drie andere verdachten in hun huis opgepakt: een 18-jarige en een 25-jarige man uit Den Haag en een 33-jarige man uit Rotterdam. Een week na de rellen werd al een 61-jarige man uit Brielle aangehouden in verband met de ongeregeldheden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions