Transport Online - 'FBI moest deur Epstein-vertrouweling Maxwell openbreken'

'FBI moest deur Epstein-vertrouweling Maxwell openbreken'

'FBI moest deur Epstein-vertrouweling Maxwell openbreken'
13-07-2020 23:19 | Buitenland | auteur ANP/AFP

NEW YORK - Epstein-vertrouweling Ghislaine Maxwell weigerde mee te werken toen de FBI voor haar deur stond. Agenten moesten daardoor haar voordeur openbreken, zeggen aanklagers in rechtbankdocumenten.

De Amerikaanse autoriteiten arresteerden de 58-jarige Maxwell begin juli. Ze zou meisjes hebben geronseld om misbruikt te worden door haar ex-vriend, multimiljonair Jeffrey Epstein. Maxwell spreekt de beschuldigingen tegen en hoopt haar proces in vrijheid te mogen afwachten. De rechtbank behandelt dat verzoek dinsdag.

Aanklagers willen voorkomen dat Maxwell op borgtocht vrijkomt. Ze stellen dat haar gedrag doet vermoeden dat ze weer kan vluchten. Zo weigerde ze de deur te openen voor de FBI toen die haar kwam arresteren. "Ze vluchtte in plaats daarvan naar een andere ruimte en deed snel de deur achter zich dicht."

Tijdens de inval in haar woning in New Hampshire zou onder meer een telefoon zijn gevonden die in tinfolie was gewikkeld. "Kennelijk een misplaatste poging om te voorkomen dat ze ontdekt zou worden door de politie", oordelen de aanklagers, die stellen dat Maxwell bedreven lijkt te zijn in het leven op de vlucht.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions