Clicky


Transport vraagt boeren om acties publieksvriendelijker te maken

Transport vraagt boeren om acties publieksvriendelijker te maken
13-07-2020 18:12 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ZOETERMEER - De transportbranche roept actievoerende boeren op hun protesten in het vervolg 'publieksvriendelijker' te laten plaatsvinden. Door de recente blokkades van wegen en distributiecentra stonden vrachtwagens stil en daardoor moesten bedrijven extra kosten maken. "Wij willen gewoon ons werk kunnen doen", benadrukt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Een zegsman stelt dat transporteurs al veel last hebben van de coronacrisis en de stikstofproblematiek. Ook zijn de planningen en marges heel krap. Dan kunnen acties als die bij een distributiecentrum van Albert Heijn vorige week voor veel hinder zorgen. "Onze leden hebben er last van", aldus de woordvoerder.

Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) stelde maandag dat Nederland volgende week weer te maken krijgt met tal van acties van boze boeren, omdat landbouwminister Carola Schouten een ultimatum van de boerenactiegroep naast zich heeft neergelegd. TLN heeft de afgelopen tijd nog geen contact gehad met FDF maar zegt bij nieuwe protesten zeker van zich te zullen laten horen.

"We erkennen het recht van de boeren om te protesteren, maar dat kan ook op een publieksvriendelijke manier." Toen de transportbranche vorige jaar actie voerde op het Malieveld in Den Haag riep TLN de achterban naar eigen zeggen op om niet met een truck maar met het openbaar vervoer te komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions