Clicky

 
Transport Online - Aantal coronapatiënten in ziekenhuis weer gestegen

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis weer gestegen

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis weer gestegen
13-07-2020 17:57 | Coronavirus | auteur ANP

ROTTERDAM - In ziekenhuizen in Nederland liggen 118 coronapatiënten. Dat zijn er 11 meer dan zondag. Het aantal stijgt voor de vierde dag op rij. Donderdag behandelden de ziekenhuizen 91 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Van de ziekenhuispatiënten met corona verblijven er 24 op de intensive care (ic), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er evenveel als zondag. Het aantal schommelt al anderhalve week rond de twintig.

De toename komt voor rekening van de verpleegafdelingen van ziekenhuizen, dus buiten de muren van de ic's. Daar liggen nu 94 coronapatiënten. Afgelopen vrijdag waren dat er 69. Dit betekent dat in en rond het weekeinde ongeveer 25 coronapatiënten zijn opgenomen.

Nederland telt 116 ziekenhuislocaties. In elk ziekenhuis ligt nu dus gemiddeld nog 1 patiënt met corona. Op het hoogtepunt van de crisis, eind maart en begin april, lagen alleen al op de ic's ongeveer 1400 patiënten met Covid-19. Daar kwam nog een onbekend aantal patiënten op de verpleegafdelingen bij. De reguliere zorg lag toen vrijwel helemaal stil.

Intensivisten behandelen momenteel 521 mensen met andere aandoeningen, zoals ernstige hartklachten of kanker. In totaal liggen 545 mensen op de ic. Dat aantal schommelt sinds begin juni rond de 600. Onder normale omstandigheden zouden ic's nu zo'n 900 mensen behandelen. Daarvoor zijn 1150 bedden beschikbaar. De helft van het aantal ic-bedden is nu dus niet in gebruik.

"We zien momenteel geringe veranderingen in het aantal Covid-19-patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. De totale ic-bezetting is op dit moment historisch laag te noemen", aldus voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden