Transport Online - Tbs met dwangverpleging voor poging doodslag twee medebewoners AZC Harderwijk

Tbs met dwangverpleging voor poging doodslag twee medebewoners AZC Harderwijk

Tbs met dwangverpleging voor poging doodslag twee medebewoners AZC Harderwijk
13-07-2020 17:42 | Misdaad | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt een 24-jarige man (geboren in Benin City, Nigeria) voor poging doodslag van twee medebewoners van het AZC in Harderwijk. De rechtbank legt de tbs-maatregel met dwangverpleging op. Daarnaast moet de man schadevergoeding betalen aan de benadeelde partijen.

De man maakte zich op 17 juni 2019 schuldig aan poging doodslag op twee medebewoners van het AZC. Hij viel de medebewoners aan omdat de man stemmen hoorde. De stemmen zouden hem opdracht hebben gegeven om de slachtoffers iets aan te doen. De man stak de slachtoffers meerdere malen met een mes. Eën slachtoffer liep ernstige verwondingen op aan zijn schouder en zijn rug. Hij verbleef ook meerdere dagen in het ziekenhuis. Het letsel bij het andere slachtoffer viel enigszins mee, maar dat kwam onder andere ook doordat het slachtoffer het mes heeft afgeweerd met zijn hand.

Volgens de deskundigen verkeerde de man in een psychose toen hij het misdrijf pleegde. De rechtbank overweegt daarom dat het bewezenverklaarde niet aan de man kan worden toegerekend. Om die reden ontslaat de rechtbank de man van alle rechtsvervolging.

Vanwege de verblijfsstatus van verdachte en het ontbreken van een financieringstitel heeft een zorgmachtiging geen kans van slagen. De reclassering ziet geen mogelijkheid om met voorwaarden de risico’s te beperken of het gedrag van de man te veranderen. Zij adviseren negatief over tbs met voorwaarden. Hierdoor ziet de rechtbank geen andere mogelijkheid en vindt ze het noodzakelijk om de tbs-maatregel met dwangverpleging op te leggen. De rechtbank overweegt hierbij de ernstige persoonlijkheidsproblematiek van de man, de weigering van hem om mee te werken aan een maatregelenrapport en de perikelen rondom de verblijfsstatus.

Ook moet de man een schadevergoedingen van in totaal ruim 8.500 euro aan de slachtoffers betalen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions