Clicky

 
Transport Online - Nieuwe boerenacties nu Schouten niet ingaat op ultimatum

Nieuwe boerenacties nu Schouten niet ingaat op ultimatum

Nieuwe boerenacties nu Schouten niet ingaat op ultimatum
13-07-2020 17:20 | Binnenland | auteur ANP

SINT HUBERT - Het staat vast dat Nederland volgende week te maken krijgt met tal van acties van boze boeren. Daarover bestaat volgens voorman Mark van den Oever van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) geen enkele twijfel. "We zullen Nederland helpen om stikstof te besparen", zei hij nadat landbouwminister Carola Schouten maandag een ultimatum van de boerenactiegroep naast zich had neergelegd.

De boeren wilden dat zij uiterlijk op 21 juli haar omstreden veevoermaatregel zou intrekken. Dat Schouten daar niet op ingaat, was voor FDF geen verrassing.

Volgens Van den Oever zullen de boerenprotesten vanaf 21 juli uiteenlopen van wegblokkades en barricades tot aan wilde acties, die overal in het land zomaar kunnen opduiken. "We overleggen deze week wat we waar en wanneer precies gaan doen", kondigde hij aan. "De acties zullen vooral plaatsen met veel stikstofuitstoot treffen, want de minister wil voor 1 september 0,4 kiloton stikstof besparen. Daar zullen we dan voor zorgen."

Deze week verwacht Van den Oever geen boerenprotesten. "We moeten met dit mooie weer het gras inkuilen, zodat het vee in het najaar voldoende eiwitrijk voer te eten heeft. Minder eiwit in het voer, zoals de minister wil, is heel ongezond voor de dieren."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,064

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden