Transport Online - Reddingswerkers geven hoop op levend terugvinden meisje Ameland op

Reddingswerkers geven hoop op levend terugvinden meisje Ameland op

Reddingswerkers geven hoop op levend terugvinden meisje Ameland op
12-07-2020 23:44 | Binnenland | auteur ANP

NES - Reddingswerkers van de KNRM hebben de hoop opgeven dat het vermiste Duitse meisje nog leeft. Maandag zullen alleen nog visserskotters uitvaren om verder te zoeken op zee, zegt de reddingsorganisatie. De KNRM zal maandag niet meer uitvaren om actief op zoek te gaan naar het lichaam van de 14-jarige, bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) na berichtgeving hierover van Hart van Nederland.

"Verder zoeken op zee zal geen effect opleveren. Daarom is in gezamenlijkheid besloten het zoeken op zee te staken. In feite zoeken we nu naar een stoffelijk overschot", zegt de KNRM-woordvoerder van Ameland. Zondag heeft de KNRM de politie met boten op zee geassisteerd. "De zee is te groot, het deel waarvan we vermoeden waar het meisje kan liggen, is al diverse malen afgezocht", zegt de KNRM-woordvoerder.

De gemeente bevestigt dat de zoekactie maandag een ander karakter krijgt. De politie hervat het zoeken maandag direct na zonsopkomst op het strand langs de kustlijn. Op zee zal nog worden gezocht met visserskotters. Dat zijn volgens de KNRM particuliere initiatieven.

Het meisje wordt sinds zaterdagavond 22.30 uur vermist. Haar vader sloeg alarm nadat hij met twee dochters in zee van de zonsondergang had genoten. Ze waren afgedreven door de sterke stroming. De vader sloeg alarm toen ze de 14-jarige niet meer zagen. Daarop is een grote zoekactie opgezet, die tot 03.30 uur in de nacht duurde. Zondag werd de hele dag verder gezocht op zee met sonarapparatuur en vanuit de lucht met een helikopter en een vliegtuig van de kustwacht.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions