Transport Online - Nederlanders komen om door ongeval met vliegtuigjes in Duitsland

Nederlanders komen om door ongeval met vliegtuigjes in Duitsland

Nederlanders komen om door ongeval met vliegtuigjes in Duitsland
11-07-2020 23:42 | Ongevallen | auteur ANP

DÜLMEN - Twee Nederlandse mannen zijn zaterdag om het leven gekomen nadat hun zweefvliegtuigjes in de lucht op elkaar waren gebotst en neer waren gestort in de buurt van het Duitse Dülmen, enkele tientallen kilometers van de Nederlandse grens. Beide piloten komen uit Nederland, zo bevestigt een woordvoerder van Aero Club Salland. Een van de slachtoffers, een 29 jarige man die lid is van die club, was in de ochtend vanaf hun vliegveld vlakbij Lemelerveld vertrokken voor een lange afstandsvlucht.

De oorzaak van de crash bij het vliegveld van Borkenberge is nog niet bekend. Volgens de zegsman van Aero Club Salland zijn de toestellen in de lucht met elkaar in botsing gekomen. Waardoor dat kon gebeuren is niet duidelijk.

Volgens Duitse media werd een van de slachtoffers zaterdagmiddag ontdekt in een bos tussen Haltern en Dülmen bij de wrakken, de andere man verderop in het bos. Volgens de politie lagen de twee wrakken een paar honderd meter uit elkaar aan de rand van het bos. De Duitse politie doet onderzoek.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions