Transport Online - Vlak voor heropening Disney World 11.433 nieuwe corona-gevallen

Vlak voor heropening Disney World 11.433 nieuwe corona-gevallen

Vlak voor heropening Disney World 11.433 nieuwe corona-gevallen
10-07-2020 23:59 | Coronavirus | auteur ANP

MIAMI - Aan de vooravond van de heropening van Disney World heeft de Amerikaanse staat Florida vrijdag 11.433 nieuwe corona-gevallen gemeld. Tot dusver kwamen er maar één keer eerder in 24 uur zoveel mensen bij die besmet waren geraakt. De gezondheidsautoriteiten gaven toe dat de jongste cijfers erop duiden dat het gevreesde virus zich nog ongecontroleerd verspreidt in delen van de zuidelijke staat.

Onderwijl gingen de voorbereidingen op het weer opengaan van de themaparken in Orlando gewoon door, hoewel bepaald niet alle medewerkers van Walt Disney Co. daarbij stonden te juichen. Zaterdag is een beperkt aantal bezoekers weer welkom. Ter bescherming moet iedereen binnen de poorten een mondkapje dragen en wordt bij de ingang ieders temperatuur gemeten. Er zullen geen parades worden gehouden en ook geen vuurwerkshows of andere activiteiten die grote menigtes trekken.

Ongeveer 19.000 mensen, onder wie werknemers, hebben een petitie ondertekend waarin Disney wordt gevraagd de heropening van het complex uit te stellen. De bond die de 750 artiesten van Disney vertegenwoordigt, heeft zijn ongenoegen uitgesproken over het feit dat het bedrijf zijn leden onder druk heeft gezet naar aanleiding van het verzoek om getest te worden op corona.

In Florida zijn inmiddels bijna een kwart miljoen besmettingsgevallen geregistreerd. Het dodental valt met 4100 tot dusver mee. De staat, die geen gegevens meldt over ziekenhuisopnames, gaat gelijk op met Texas, eveneens in de 'sunbelt'. Alleen New York (425.000) en Californië (ruim 300.000) kennen meer geïnfecteerden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions