Transport Online - Apollo Vredestein verzacht pijn massaontslag Enschede

Apollo Vredestein verzacht pijn massaontslag Enschede

Apollo Vredestein verzacht pijn massaontslag Enschede
10-07-2020 23:43 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

ENSCHEDE - Het aantal ontslagen bij bandenfabriek Apollo Vredestein in Enschede valt lager uit dan eerder werd aangekondigd. Na overleg met de ondernemingsraad heeft het bedrijf besloten dat er maximaal 528 banen worden geschrapt, terwijl aanvankelijk 750 arbeidsplaatsen zouden verdwijnen.

Apollo Vredestein zag zich genoodzaakt flink in het personeelsbestand in Enschede te snijden, omdat er verlies wordt geleden op het merendeel van de banden die de fabriek produceert. De locatie moet zich na de reorganisatie meer specialiseren in hoogwaardige banden voor landbouwvoertuigen, terwijl 'gewone' banden tegen lagere loonkosten in Hongarije worden gemaakt.

De dochteronderneming van het Indiase Apollo Tyres stelde het aantal ontslagen vorige maand ook al naar beneden bij. Toen sprak het bedrijf nog van 686 banen die zouden verdwijnen. Bij Apollo Vredestein in Enschede werken zo'n 1200 medewerkers in de fabriek. Daarnaast heeft de bandenfabrikant circa 200 mensen in dienst voor onderzoek en ontwikkeling.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions