Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeur kan nergens terecht met melding nadat dieven in het holst van de nacht 250 liter diesel stelen [+foto's]

Vrachtwagenchauffeur kan nergens terecht met melding nadat dieven in het holst van de nacht 250 liter diesel stelen

Vrachtwagenchauffeur kan nergens terecht met melding nadat dieven in het holst van de nacht 250 liter diesel stelen [+foto's]
10-07-2020 17:02 | Criminaliteit | auteur Redactie

BLADEL - [update 17:20 uur] Vrachtwagenchauffeur Martijn werd in de nacht van donderdag op vrijdag beroofd van zo'n 250 liter diesel die dieven uit zijn tank stalen. Toen Martijn de politie inschakelde wilde er niemand komen omdat hij geen kenteken van de dieven kon geven.

Hij vertelt: "Ik kwam gisteravond vanaf Antwerpen op de E34 terug naar Nederland de grens over de A67 op. Net over de grens terug in Nederland besloot ik van mijn welverdiende nachtrust te genieten en parkeerde ik mijn trekker met oplegger bij Esso en verzorgingsplaats 't  Goor."

"Midden in de nacht werd ik wakker van het geluid van een vrachtwagen vlak naast me die lang met een verhoogd stationair toerental en die een vreemd geluid maakte. Het klonk een beetje als een soort pomp. In eerste instantie, al slaperig wakker geschrokken, dacht ik, ach, een chauffeur moet even een sanitaire stop maken of parkeert voor of achter mij of wil wegrijden."

"Echter viel het mij op dat het vrij lang duurde dus besloot ik toch uit bed te stappen en het gordijn aan de bestuurderszijde te openen om even te kijken wat er loos was. Daar zag ik een truck naast me staan en net dat ik mijn gordijn openschuif en kijk gaf deze chauffeur zijn truck vol gas en ging er snel vandoor."

Toen Martijn vervolgens keek hoe de vrachtwagen wegreed ziet hij dat de parkeerplaats helemaal nat is naast zijn eigen vrachtwagen. Hij opende de cabine om beter te kunnen kijken en meteen rook hij een enorme diesellucht.

"Ik ben toen maar de cabine uitgestapt en poolshoogte gaan nemen. Ik zag een enorme plas diesel en zag dat één van mijn dieseltanks en de dieseldop onder de diesel zaten. Toen was het voor mij duidelijk. Ik opende de tankdop en zag dat mijn tank halfleeg was. Ook de andere tank bleek een stuk leger dan de avond ervoor toen ik beide tanks in Turnhout nog afgetankt had."

"Ik heb direct 112 gebeld en uitgelegd wat er was gebeurd maar de politie weigerde te komen. Ze stuurden alleen een weginspecteur van Rijkswaterstaat omdat ik vertelde dat er veel diesel gelekt was op straat. Toen de weginspecteur ter plaatse kwam zei hij dat het heel vervelend was maar niets kond doen. De diesel regende wel weg."

"Korte tijd later rijden er twee busjes van de Marechaussee langs. Die sprak ik ook aan en vertelde wat er was gebeurd. Ook zij zeiden niets te kunnen doen omdat ik geen kenteken had kunnen noteren. Ook een signalement van de truck en oplegger was voor hun geen reden tot actie. Ze zouden er een notitie van maken en meer controle uitvoeren."

"Ik heb ze later nog over de parkeerplaats zien rijden en toen ik rond 04:30 uur vertrok stonden er bij twee afritten marechaussees te posten maar de daders waren natuurlijk allang gevlogen."

Volgens Martijn betrof het een donkerrode of Bordeaux rode Volvo FH of FL 12. Daarachter een donkerblauwe naamloze huiftrailer met zeilen. Maar omdat de combinatie er zo snel vandoor is gegaan kon Martijn nauwelijks zien in het donker wat het kenteken was. Wel zag hij dat de trekker een witte plaat had. Vermoedelijk een Oost-Europees kenteken. Helaas kon hij geen personen zien in het donker.

Martijn wil met zijn verhaal andere chauffeurs waarschuwen dat ze alert zijn op dieseldiefstal op parkeerplaatsen.

De Landelijke Eenheid laat weten dat ze het allereerst heel vervelend vinden voor de chauffeur. Daarnaast laten zij weten dat er een speciaal telefoonnummer is voor vrachtwagenchauffeur bij dieseldiefstal. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar en is 088-00887444. Meer informatie en de te nemen stappen vind je hier: https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/aangifte-van-ladingdiefstal-uit-vrachtwagen.html

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden