Clicky


Truckland Group neemt Nederlandse deel LenGo Automotive Group over

Truckland Group neemt Nederlandse deel LenGo Automotive Group over
10-07-2020 16:32 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

AMSTERDAM - Truckland Group, onderdeel van de Pallieter Group, verstevigt haar positie in Nederland met de overname* van het Nederlandse deel van de LenGo Automotive Group. Met de overname van de Nederlandse LenGo bedrijven werkend onder de namen De Burgh en van Hooft, breidt Truckland haar activiteiten uit in Zuid-Nederland.

Beide dealergroepen richten zich in hoofdzaak op het op maat leveren en onderhouden van vrachtwagens van het merk DAF, bestelwagens van de merken Fiat, Iveco en Maxus en trailers van de merken Renders en Kogel.

De zes vestigingen van de Burgh (Eindhoven, Eindhoven Acht en Son) en van Hooft (Den Bosch, Veghel en Boxtel) worden toegevoegd aan de tien Nederlandse vestigingen van Truckland (Wognum, Heerhugowaard, Velsen, Zaandam, Amsterdam, Almere, Schiphol, Rotterdam Noord, Rotterdam Zuid en Tilburg). Naast deze tien Nederlandse bedrijven heeft Truckland nog vestigingen in België (Beerse) en Spanje (Valdemoro en Alcala de Henares). Door deze samenwerking wordt een bedrijf gevormd met circa 280 miljoen euro omzet en circa 650 medewerkers.

Marco Lennards, CEO LenGo Automotive Group: ”Door deze overname wordt een stabiele basis gecreëerd, die langdurig de continuïteit van een Truckbedrijf kan borgen. Truckland, een bedrijf met de rijke historie en roots in Eindhoven was een logische partij om mee samen te werken voor de toekomst."

Eric Theuws, CEO Truckland: “Middels deze overname breiden we ons werkgebied in Nederland uit met een van de belangrijkste Nederlandse marktgebieden. Dit is tevens de thuisbasis van onze hoofdleverancier DAF. Groei is geen doel op zich, maar een middel om onze lange termijn doelstellingen te verwezenlijken. De vraag naar verschillende mobiliteitsoplossingen neemt toe, evenals de behoeften van onze klanten. Verregaande professionalisering vereist schaalgrootte, die we met deze samenwerking verder hebben geborgd."

De overname past binnen de Missie en Visie van Truckland Group waar professionalisering en het bieden van totaaloplossingen voor haar klanten het hoofddoel zijn, in een markt die vraagt om intensief getrainde en gemotiveerde medewerkers.

(*onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM).

Foto's

  • J.Roeland
    TRUCKLAND
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions