Transport Online - Ziggo Dome en AFAS Live ontslaan derde van personeel

Ziggo Dome en AFAS Live ontslaan derde van personeel

Ziggo Dome en AFAS Live ontslaan derde van personeel
10-07-2020 13:22 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - De Amsterdamse concertzalen Ziggo Dome en AFAS Live moeten een derde van hun personeel ontslaan. Directeur Danny Damman heeft vrijdag een bericht daarover van Het Parool bevestigd. De reorganisatie is een direct gevolg van de coronamaatregelen.

In de Ziggo Dome staan per 1 oktober 14 van de 34 personeelsleden op straat. In de AFAS Live worden 10 van de 25 werknemers ontslagen. De personeelsleden die het betreft, zijn inmiddels ingelicht.

Beide zalen zijn sinds half maart gesloten. De Ziggo Dome heeft een capaciteit van 17.000 mensen, AFAS Live telt 5500 plaatsen. Inmiddels mogen er wel weer concerten worden georganiseerd, maar door de coronaregels is de capaciteit niet voldoende om de zalen met de huidige personeelsbezetting te blijven draaien.

Een bijkomend probleem is dat volstrekt niet duidelijk is hoe lang deze situatie zal duren. "Er is geen enkel zicht op rendabele evenementen", stelt de directeur. "De hele branche wordt heel hard geraakt. Voor alle gecancelde evenementen is niets in de plaats gekomen."

Damman beklemtoont dat de reorganisatie geen gevolgen heeft voor het publiek. De entertainmentsector in Nederland is heel hard getroffen door de coronacrisis. Eerder deze week maakte ook Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, bekend te gaan reorganiseren vanwege de coronacrsis. Ook hier worden gedwongen ontslagen verwacht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions