Transport Online - Politie zoekt getuigen van laffe beroving op 89-jarige man

Politie zoekt getuigen van laffe beroving op 89-jarige man

Politie zoekt getuigen van laffe beroving op 89-jarige man
10-07-2020 11:57 | Binnenland | auteur Redactie

VLISSINGEN - Een 89-jarige man is donderdagavond beroofd van zijn portemonnee met pas en geld. Binnen korte tijd was er meer dan 1000 euro van zijn rekening gehaald, meldt de politie vrijdag.

Een jaar geleden werd het slachtoffer benaderd door een man die klusjes in zijn tuin wilde doen. Hij gaf hem toen 50 euro om wat spullen te kopen. De man verdween met de 50 euro en kwam nooit meer terug.

Op donderdagavond rond 18.30 uur werd er bij het slachtoffer aan de Irislaan in Vlissingen aangebeld. De man stond voor de deur met een vrouw. Hij wilde de 50 euro terug geven. Het slachtoffer liet het tweetal binnen. Maar toen ging het mis. De verdachten lieten een vals briefje van 50 euro achter en pakten de man zijn portemonnee af. Het tweetal verdween. Later bleek dat er in korte tijd 1.250 euro van de rekening van het slachtoffer was gehaald. Meerdere eenheden snelden naar de woning toen er door een buurtbewoner gebeld was. Een zoekactie naar de verdachten mocht echter niet baten. De politie roept getuigen op zich te melden om het duistere tweetal op te sporen.

Signalement

De mannelijke verdachte betreft iemand met een buitenlandse uiterlijk, hij sprak Nederlands en had een rode pet op. Hij heeft meerdere tatoeages op zijn armen en een baardje. De vrouw had ook een petje op met daaronder lang zwart haar. Ze was gekleed in een lange zwarte jurk en heeft een slank postuur. Ze verplaatsten zich op een bakfiets en zijn na hun laffe daad in de richting van de President Rooseveltlaan gereden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen