Transport Online - Boerenprotest dwarsboomt bevoorrading 230 winkels Albert Heijn

Boerenprotest dwarsboomt bevoorrading 230 winkels Albert Heijn

Boerenprotest dwarsboomt bevoorrading 230 winkels Albert Heijn
10-07-2020 11:36 | Algemeen | auteur ANP

ZAANDAM - Albert Heijn kan op dit moment 230 winkels niet bevoorraden vanwege het boerenprotest in Zwolle. Tientallen tractoren blokkeren het distributiecentrum van de supermarktketen. Boeren eisen nu dat de maatregel over het veevoer van minister Carola Schouten van Landbouw van tafel gaat, aldus de supermarktketen. Eerder deze week blokkeerden de boeren meerdere distributiecentra waaronder de locatie in Zwolle, omdat ze boos waren over de te lage prijzen die ze in hun ogen voor hun producten krijgen.

Gesprekken om tot opheffing van de blokkade te komen, die via supermarktbranchevereniging CBL liepen, leverden volgens Albert Heijn nog niets op. Albert Heijn zegt de zorgen van de Nederlandse boeren te begrijpen, maar vindt de acties bij de distributiecentra "niet de juiste weg".

Albert Heijn vindt het belangrijk dat de boerenorganisaties in gesprek zijn met de overheid en tot oplossingen komen, onder meer over de maatregel van minister Schouten over het veevoer. De plannen van het kabinet om het eiwitgehalte te verlagen, waren het startschot voor de jongste ronde boerenprotesten van de afgelopen week.

Verder benadrukt de supermarktketen dat "het belangrijk is dat iedereen in de keten een eerlijke boterham verdient". Albert Heijn werkt naar eigen zeggen met een vaste en relatief kleine groep boeren in Nederland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen