Clicky

 
Transport Online - Den Haag voorbereid op komst boeren

Den Haag voorbereid op komst boeren

Den Haag voorbereid op komst boeren
10-07-2020 10:10 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De gemeente Den Haag zal naar bevind van zaken handelen als boeren vrijdag opnieuw naar Den Haag komen. We zijn altijd, overal op voorbereid, maar er is voor zover bekend geen demonstratie door boeren aangemeld, zegt de woordvoerder van burgemeester Jan van Zanen. De politie zal de manier van optreden laten afhangen van de situatie.

Zeker 140 boeren zijn met hun trekkers vanuit de Achterhoek onderweg naar Den Haag. Volgens actiegroep Farmers Defence Force is dat donderdagavond pas besloten. Waar in Den Haag de boeren precies heen willen, is niet duidelijk. Boeren protesteren al geruime tijd tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

De politie in de regio Den Haag houdt de mogelijke komst van de boeren nauwlettend in de gaten. "We zijn alert en monitoren de verkeersbewegingen", zegt een woordvoerder. Naar de precieze bestemming van de boeren en trekkers kan hij alleen maar gissen. "We weten het niet". Zelf willen de deelnemende boeren daar nog niets over kwijt: "Dat moet nog even een verrassing blijven", zei Rutger van Lier van Farmers Defence Force daarover eerder op vrijdag tegen De Gelderlander.

De nieuwe Haagse burgemeester Van Zanen is vrijdagochtend "op Scheveningen voor een kennismakingsbezoek. We moeten eerst weten of de boeren daadwerkelijk naar Den Haag komen en een demonstratie moet altijd van te voren aangemeld worden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions