Clicky

 
Transport Online - Boeren voeren actie bij Lelystad Airport

Boeren voeren actie bij Lelystad Airport

Boeren voeren actie bij Lelystad Airport
09-07-2020 22:29 | Algemeen | auteur ANP

LELYSTAD - Een groep boeren heeft donderdagavond met tractoren de toegangsweg naar Lelystad Airport geblokkeerd. De politie schat dat het om 100 à 150 boeren gaat, laat een woordvoerder weten.

De sfeer ter plaatse is rustig, stelt de politie, die aanwezig is om de actie te volgen. Twee boeren zouden kort door de toegangspoort het luchthaventerrein zijn opgereden, maar verlieten dat weer toen de politie eraan kwam, aldus de woordvoerder. Hoe de boeren door de poort kwamen, is niet duidelijk.

In Dronten, ook in Flevoland, vond eerder op de avond een boerenprotest met enkele tientallen trekkers plaats in het centrum. De boeren vroegen actie voor de regelgeving die de agrarische sector naar hun idee volledig klem zet.

De trekkers stonden rijen dik op het Meerpaalplein, zoals eerder op de dag afgesproken met de gemeente. Enkele boeren spraken met burgemeester Jean Paul Gebben van de gemeente Dronten. "De boeren hebben op een goede wijze hun 'statement' kunnen maken", zei Gebben volgens zijn woordvoerder, die de manifestatie als 'gemoedelijk' omschreef.

Ondanks dat de demonstratie niet op tijd was aangekondigd, kwam de gemeente de demonstranten tegemoet om deze "zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen", aldus de woordvoerder van de gemeente Dronten. De protestactie in Dronten is een initiatief van Agractie. De actiegroep maakte zich woensdag nog zorgen over het verbod op het gebruik van landbouwvoertuigen bij demonstraties zoals afgekondigd in de drie noordelijke provincies. De organisatie ziet hierdoor de kans op escalatie toenemen.

Een groep van zo'n dertig boeren heeft donderdagavond het gebouw van Omroep Brabant in Son geblokkeerd, meldt de omroep. De actievoerders zouden van mening zijn dat de berichtgeving over boeren onjuist is. In Nijmegen werd volgens lokale media een groep van zeker veertig boeren tegengehouden die stad in wilde rijden met trekkers. De politie liet de boeren omdraaien op de Graafseweg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden