Transport Online - Vermiste burgemeester Seoul, Park Won-soon, dood gevonden

Vermiste burgemeester Seoul, Park Won-soon, dood gevonden

Vermiste burgemeester Seoul, Park Won-soon, dood gevonden
09-07-2020 18:12 | Buitenland | auteur ANP/AFP

SEOUL - De burgemeester van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, een belangrijk politicus, is dood aangetroffen op een berg in het noorden van de metropool. Park Won-soon was door zijn dochter als vermist opgeven, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

De dood van de 64-jarige komt ruim een dag nadat een voormalige ambtenaar van de stad een klacht tegen hem had ingediend, mogelijk over aanranding. Er wordt dan ook gespeculeerd over zelfdoding. Mocht dat zo zijn, dan is hij de hoogste Zuid-Koreaanse politicus die dat deed sinds ex-president Roh Moo-hyun in 2009 van een klif sprong na aantijgingen van corruptie.

Park was een zwaargewicht in de regerende centrumlinkse Democratische partij en gold als kansrijk kandidaat voor de presidentsverkiezingen in 2022. De burgemeester van Seoul wordt vaak beschouwd als de machtigste gekozen functie in het land, na die van president.

Nadat Park als vermist was gemeld, begon de massaal ingezette politie meteen te zoeken naar de burgemeester van de metropool van bijna 10 miljoen inwoners. Daarbij werden ook drones gebruikt.

Volgens de dochter liet hij in een boodschap een soort 'laatste woorden' achter. Zijn mobiele telefoon was uitgezet. Park was sinds 2011 burgervader van Seoul.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen