Transport Online - Wielrenner Froome verlaat aan het einde van seizoen Team Ineos

Wielrenner Froome verlaat aan het einde van seizoen Team Ineos

Wielrenner Froome verlaat aan het einde van seizoen Team Ineos
09-07-2020 11:36 | Sport | auteur ANP

LONDEN - Wielrenner Chris Froome verlaat aan het einde van het seizoen Team Ineos. Dat heeft de ploeg van de viervoudig winnaar van de Tour de France bekendgemaakt.

"Het huidige contract van Chris loopt in december af", zegt ploegbaas Dave Brailsford. "En we hebben besloten die verbintenis niet te verlengen. We doen deze aankondiging eerder dan normaal het geval zou zijn om een ​​einde te maken aan recente speculaties. Zo kan ons team zich beter concentreren op dit seizoen."

De 35-jarige Froome tekende in 2010 bij Team Sky, de voorloper van Ineos. De Brit, geboren in Kenia, vierde de afgelopen tien jaar grote successen als ronderenner en specialist tijdrijden. Zijn kopmanschap is echter niet meer zo vanzelfsprekend met Egan Bernal en Geraint Thomas als ploeggenoten.

Nieuwe ploeg

"Chris is vanaf het begin bij ons geweest", weet Brailsford. "Hij is een geweldige kampioen en we hebben in de loop der jaren veel gedenkwaardige momenten gedeeld. Maar ik geloof echt dat dit de juiste beslissing is voor het team en voor Chris. Froome ziet zich als kopman en dat is begrijpelijk gezien zijn prestaties. Maar wij kunnen hem dat niet garanderen. Andere renners van ons zien ook kansen om kopman te worden. En ook dat is logisch. Ik ben nu alleen maar blij met zoveel kwaliteiten in onze ploeg."

Froome laat weten op zoek te gaan naar een nieuwe ploeg. "Het is een fenomenaal decennium geweest met het team", zegt hij. "We hebben zoveel bereikt samen en ik zal altijd de herinneringen koesteren. Ik kijk uit naar spannende nieuwe uitdagingen terwijl ik naar de volgende fase van mijn carrière ga. Maar nu ligt mijn focus op het winnen van een vijfde Tour de France met Team Ineos."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions