Clicky

 
Transport Online - Caroline Nagtegaal (VVD): Mobiliteitspakket maakt einde aan gesjoemel in de transportsector

Caroline Nagtegaal (VVD): Mobiliteitspakket maakt einde aan gesjoemel in de transportsector

Caroline Nagtegaal (VVD): Mobiliteitspakket maakt einde aan gesjoemel in de transportsector
09-07-2020 10:16 | Transport | auteur Redactie

BRUSSEL - Woensdag heeft het Europees Parlement met een meerderheid voor het mobiliteitspakket gestemd. Dit is goed nieuws voor de Nederlandse transportsector. Na vijf jaar onderhandelen komt er eindelijk nieuwe regelgeving die een einde maakt aan misstanden in de wegtransportbranche, waar vrachtwagenchauffeurs zich vaak en soms onder dwang van hun werkgever niet aan rij- en rusttijden hielden.

Slimme tachografen worden verplicht gesteld in vrachtwagens waardoor rij- en rusttijden gehandhaafd kunnen worden en fraude voorkomen kan worden. Dit zorgt niet alleen voor betere arbeidsomstandigheden, maar ook voor meer veiligheid op de weg en een gelijker speelveld. Daarnaast komen er regels voor het inhuren van chauffeurs die zorgen voor het recht op een eerlijke beloning. Verder krijgen chauffeurs het recht krijgen om regelmatig naar huis te gaan. Transportbedrijven worden verplicht om chauffeurs die tussen landen rijden met tussenpozen naar huis te laten gaan. Nu is het vaak het geval dat chauffeurs vrijwel continue aan het werk zijn

Dankzij dit pakket kunnen Nederlandse transportbedrijven, die hun vrachtwagenchauffeurs verplicht rust laten nemen, niet meer uit de markt geconcurreerd worden door bedrijven uit andere landen die hun chauffeurs tegen de regels in veel te lang door laten rijden.

Onderhandelaar op dit dossier namens de liberale groep in het Europees Parlement Caroline Nagtegaal-van Doorn (VVD-Europarlementariër) is blij met de nieuwe regels: “De inzet van slimme tachografen was een van mijn belangrijkste speerpunten in dit mobiliteitspakket, dus ik ben blij dat die er nu komen. Deze slimme meters zullen handhaving van rij- en rusttijden mogelijk maken waardoor het afgelopen is met de uitbuiting van chauffeurs en gesjoemel in de vrachtwagensector. Dit is niet alleen goed nieuws voor transportbedrijven maar juist ook voor de vrachtwagenchauffeurs. Ik heb ook gepleit voor veilige rustplaatsen, zodat chauffeurs een welverdiende rustpauze kunnen nemen wanneer ze lang en ver van huis zijn.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,065
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden