Clicky

 
Transport Online - 390 euro boete voor 50 boeren na demonstratie Wijster

390 euro boete voor 50 boeren na demonstratie Wijster

390 euro boete voor 50 boeren na demonstratie Wijster
08-07-2020 13:42 | Binnenland | auteur ANP

WIJSTER - Vijftig aangehouden boze melkveehouders krijgen een boete van 390 euro per persoon voor de blokkade van de toegang naar afvalverwerkingsbedrijf Attero in het Drentse Wijster. Daar voerden zij woensdagochtend actie met tractoren en auto's, ondanks een door de Veiligheidsregio Drenthe uitgevaardigd demonstratieverbod.

De boeren worden in de loop van de middag een voor een verhoord en krijgen daarna ieder een boete van 390 euro opgelegd wegens overtreding van het demonstratieverbod. Vervolgens worden zij druppelsgewijs vrijgelaten, aldus een woordvoerder van de politie.

In de ochtend melden zich 25 boeren met trekkers en auto's bij het bedrijf in Wijster. Volgens de politie zijn ze aanhangers van de actiegroep Farmers Defence Force. Vervolgens voegden zich nog eens 25 boeren vanuit de maisvelden bij hen.

Ook elders bekeuringen

De groep van vijftig demonstranten is niet de eerste die beboet wordt in verband het demonstratieverbod. Eerder op woensdag zijn volgens de politie elders ook al bekeuringen uitgedeeld.

Bij het politiebureau hebben zich circa zestig sympathisanten en familieleden van de aangehouden boeren verzameld. De politie heeft hen koffie aangeboden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions