Clicky


Tientallen boeren opgepakt na blokkade Attero Wijster

Tientallen boeren opgepakt na blokkade Attero Wijster [+video]
08-07-2020 09:49 | Binnenland | auteur ANP

WIJSTER - Tientallen aangehouden boze melkveehouders zijn woensdagochtend met een arrestantenbus afgevoerd nadat ze eerder de toegang naar afvalverwerkingsbedrijf Attero in het Drentse Wijster hadden geblokkeerd met tractoren en auto's.

Vanuit de arrestantenbus klonk een luid gebonk tegen ramen en wanden als protest tegen de arrestatie. Sympathisanten van de aangehouden boeren zijn naar Wijster gekomen om steun te betuigen aan de aangehouden boeren, sommige medestanders met trekkers.

De boeren werden opgepakt omdat demonstraties met tractoren in Drenthe niet zijn toegestaan, net als in Groningen en Friesland.

Politie snel aanwezig

Volgens de politie is het bedrijf inmiddels weer bereikbaar. Om te voorkomen dat meer mensen naar de afvalverwerker zouden komen, werden toegangswegen afgesloten.

De boeren zijn mogelijk verrast door de snelle en massale aanwezigheid van de politie in Wijster. Zij zochten ijlings een goed heenkomen op het erf van een boerderij naast Attero. Daar werden ze aangehouden.

Persconferentie

Politie en justitie geven rond het middaguur een persconferentie over de aanhoudingen.

Boeren blokkeerden eerder de distributiecentra van supermarktketen Coop in het Drentse Gieten en van de Jumbo in Beilen. Ook voerden ze actie op de A28 bij knooppunt Hoogeveen.