Clicky


 


Boeing schikt bijna alle rechtszaken Lion Air

Boeing schikt bijna alle rechtszaken Lion Air
08-07-2020 09:42 | Ongevallen | auteur ANP/RTR

CHICAGO - Boeing heeft 90 procent van de rechtszaken geschikt die door familieleden van slachtoffers van de vliegtuigcrash met een Boeing 737 MAX van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air waren aangespannen. De vliegtuigbouwer heeft niet bekendgemaakt hoeveel de families van de slachtoffers krijgen maar bij een schikking eind september werden zaken naar verluidt geschikt voor ieder 1,2 miljoen dollar.

Het vliegtuig van Lion Air stortte in oktober 2018 kort na het opstijgen in de Javazee neer. Daarbij kwamen alle 189 inzittenden en bemanningsleden om het leven.

Behalve door nabestaanden van slachtoffers van de Lion Air-crash, is Boeing ook aangeklaagd door families van slachtoffers van een vliegtuig van Ethiopian Airlines dat in maart 2019 neerstortte, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Daarbij gaat het om ongeveer honderd rechtszaken.

Als gevolg van de twee ongelukken staan alle 737 MAX-toestellen al meer dan een jaar aan de grond. Problemen met het besturingssysteem speelden een beslissende rol bij het neerstorten, maar die zouden nu zijn opgelost. Eind vorige maand werd bekend dat Boeing mag beginnen met testvluchten om een nieuwe certificatie te krijgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats