Transport Online - Politie Oost-Brabant tolereert gevaar tractor op snelweg niet

Politie Oost-Brabant tolereert gevaar tractor op snelweg niet

Politie Oost-Brabant tolereert gevaar tractor op snelweg niet
07-07-2020 19:23 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - De politie in Oost-Brabant gaat "handhavend optreden tegen landbouwvoertuigen die zich op de snelweg begeven". Aanleiding is dat de politie in de afgelopen dagen is geconfronteerd met "kleine en grotere groepen demonstrerende boeren" die volgens de politie in een paar gevallen zorgden voor grote overlast en een enkele keer "zelfs voor ronduit gevaarlijke situaties op onze snelwegen".

"Hoewel we als politie het recht om te demonstreren een groot goed vinden, kunnen we deze laatste gevallen niet tolereren", aldus de politie in een verklaring. Handhaving betekent dat als boeren besluiten snelwegen op te gaan met hun tractor, er direct proces-verbaal opgemaakt wordt. Ook zal het landbouwvoertuig direct de snelweg moeten verlaten.

De politie zegt te hopen dat het niet zover hoeft te komen en dat iedereen "zijn of haar gezond verstand gebruikt".

Maandag nog zorgen actievoerende boeren voor file op de A2 richting Den Bosch. Ze voeren actie omdat ze het niet eens zijn met het veevoerbeleid van minister Carola Schouten van Landbouw. Ze moeten het eiwitgehalte in het veevoer verlagen, maar volgens de boeren is dat niet goed voor de dieren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen