Transport Online - Braziliaanse president Jair Bolsonaro test positief op corona

Braziliaanse president Jair Bolsonaro test positief op corona

Braziliaanse president Jair Bolsonaro test positief op corona
07-07-2020 17:36 | Coronavirus | auteur ANP/DPA/BLOOMBERG

BRASILIA - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is positief getest op het nieuwe coronavirus. Dat heeft Bolsonaro gezegd in een interview. De president, die het longvirus lang afdeed als onbelangrijk, vertoonde ziekteverschijnselen waaronder koorts en pijn.

In een live-interview met nieuwszender CNN Brasil zei Bolsonaro zich "heel goed" te voelen. Hij werd getest in een militair ziekenhuis in de hoofdstad Brasilia.

Maandag was in een video op YouTube te zien dat Bolsonaro tegen zijn gewoonte in een mondkapje droeg, en probeerde afstand te houden van zijn aanhangers die hem voor het presidentieel paleis opwachtten. Hij vertelde hun dat hij op advies van de dokter afstand hield omdat hij symptomen vertoonde. Bolsonaro zei dat zijn longen na onderzoek "schoon" bleken te zijn.

Afgelopen weekend was Bolsonaro nog veel onder mensen. Op zaterdag was hij met een van zijn zoons en ministers bij een diner in de Amerikaanse ambassade ter gelegenheid van Onafhankelijkheidsdag. Hij vloog ook naar de staat Santa Catarina om poolshoogte te nemen nadat die staat was geteisterd door zware stormen.

De 65-jarige president heeft het longvirus lang gebagatelliseerd en omschreven als "slechts een klein griepje". Twee Braziliaanse ministers van Volksgezondheid namen al ontslag naar aanleiding van verschillen van inzicht met de president. Een aantal staten en steden heeft zelf beschermingsmaatregelen genomen.

De laatste tijd bepleit Bolsonaro een snelle heropening van de economie van zijn land en inmiddels worden de beperkingen op veel plaatsen al versoepeld. In de miljoenenstad Rio de Janeiro zijn bijvoorbeeld al weer restaurants en bars geopend en gaan al veel mensen weer naar de strandpromenade op Copacabana.

Brazilië is een van de hardst getroffen landen. Het coronavirus is bij meer dan 1,6 miljoen Brazilianen vastgesteld. Covid-19 is tot nu toe meer dan 65.000 Brazilianen fataal geworden. Alleen de VS hebben meer besmettingen en doden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions