Transport Online - Prijzen voor consument in juni harder gestegen dan in mei

Prijzen voor consument in juni harder gestegen dan in mei

Prijzen voor consument in juni harder gestegen dan in mei
07-07-2020 10:04 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Consumenten betaalden in juni 1,6 procent meer voor goederen en diensten dan een jaar eerder. Daarmee stegen de prijzen harder dan in mei. Vooral hogere prijzen voor kleding en tabak en een minder drastische daling voor brandstoffen duwden de inflatie omhoog.

In mei was de inflatie nog 1,2 procent. Dat prijzen nu sneller opliepen komt onder andere door de ontwikkeling van brandstofprijzen. Waar benzine, diesel en gas in mei nog 14,1 procent goedkoper waren dan een jaar eerder, was dat in juni nog maar 7,9 procent. Bij rookwaren speelde een eerdere accijnsverhoging door in de prijzen. Kleren werden gemiddeld 0,8 procent duurder, terwijl ze een maand eerder juist goedkoper werden op jaarbasis.

De inflatie ligt in Nederland veel hoger dan in de eurozone als geheel. Volgens de Europese geharmoniseerde meetmethode stegen de prijzen voor consumentengoederen en -diensten in alle eurolanden met 0,3 procent in juni, tegenover 1,7 procent in Nederland. Daarmee is het verschil tussen Nederland en de eurozone vorige maand groter geworden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions