Clicky


Mannen vast na boerenprotest Eindhoven Airport

Mannen vast na boerenprotest Eindhoven Airport
06-07-2020 18:20 | Algemeen | auteur ANP

EINDHOVEN - De Koninklijke Marechaussee heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van onder meer bedreiging en poging tot doodslag bij een demonstratie van boeren bij Eindhoven Airport zondag. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee bekendgemaakt

"De demonstratie is uiterst gemoedelijk verlopen, waarbij goed contact is geweest tussen de demonstranten en de marechaussees. De marechaussee betreurt het dat er toch twee individuen zijn geweest die zich hebben misdragen buiten de demonstratie om", aldus de woordvoerder.

Een van de arrestanten, een 17-jarige jongen uit Udenhout, reed met zijn trekker in op een aantal marechaussees. Die stonden op een rijbaan buiten het luchthaventerrein het verkeer te regelen. Een marechaussee kon niet op tijd wegspringen, waardoor zijn holster beschadigd raakte.

Bedreiging

Een 22-jarige man uit Berkel Enschot is maandagmiddag opgepakt op verdenking van bedreiging en gevaarlijk rijgedrag. Hij weigerde een dienstvoertuig van de marechaussee op een weg nabij de luchthaven ruimte te geven bij het invoegen, waardoor de marechaussees moesten uitwijken naar de berm van de weg.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is besloten om beide verdachten aan te houden. Dat gebeurde in hun woonplaats. Beide mannen zitten vast voor verder onderzoek.

De boeren demonstreerden bij de luchthaven omdat zij vooral boos zijn over de plannen van de regering voor het verminderen van de uitstoot van stikstof. Ook willen ze dat supermarktketens een eerlijke prijs betalen voor landbouwproducten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions