Clicky

 
Transport Online - TUI-vakantiegangers uit lockdowngebieden Portugal

TUI-vakantiegangers uit lockdowngebieden Portugal

TUI-vakantiegangers uit lockdowngebieden Portugal
06-07-2020 17:21 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Reisorganisatie TUI heeft haar vakantiegangers in de lockdowndelen van Portugal met klem verzocht de gebieden te verlaten. Die hebben daar inmiddels gehoor aangegeven. In ieder geval tot en met 21 juli biedt TUI geen reizen meer aan naar de bestemmingen.

Vorige week werden in gedeeltes van Lissabon en Porto versoepelingen van coronamaatregelen teruggedraaid wegens een stijging van het aantal besmettingen. Afgelopen weekend werd om die reden ook in meerdere regio's in Spanje opnieuw een lockdown afgekondigd. In Spanje ging het gebied rond de Catalaanse stad Lerida en een deel van Galicië op slot.

Vakantiegangers die een pakketvakantie geboekt hebben, zouden op kosten van TUI teruggehaald worden. "Dat is het voordeel ervan, dan ligt de verantwoordelijkheid bij ons", aldus de organisatie. Reizigers die alleen een vlucht geboekt hebben, worden met klem verzocht het gebied te verlaten, maar moeten dit zelf regelen. Dat laatste was bij de reizigers in Portugal het geval.

Andere reisorganisaties

Het is nog niet bekend of andere reisorganisaties ook vakantiegangers in de afgesloten delen van Spanje en Portugal hebben. Ook Corendon regelt kosteloze terugkeer als de Nederlandse overheid dat gebied op oranje zet of wanneer het gebied in lockdown gaat. "Dan bepalen we in overleg met Nederlandse en lokale overheden en de gasten zelf wat het verstandigst is: vakantiegangers hun vakantie laten afmaken of hen direct - op onze kosten - terughalen naar Nederland", aldus de reisorganisatie.

Sunweb is vanwege de coronadrukte telefonisch niet bereikbaar, zo stelt de organisatie op haar website. Wel zegt de organisatie online iedereen met een pakketreis "veilig terug naar huis" te brengen met een repatriëringsvlucht, "mocht de situatie daar om vragen".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden