Clicky

 
Transport Online - Robuuste Renault Trucks C 520 bergingstruck voor Bergnet

Robuuste Renault Trucks C 520 bergingstruck voor Bergnet

Robuuste Renault Trucks C 520 bergingstruck voor Bergnet
06-07-2020 10:07 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

AMSTERDAM - Autohulpdienst Bergnet heeft een Renault Trucks C 520 8x4-bergingstruck in gebruik genomen. Het voertuig wordt ingezet voor het bergen en repatriëren van vrachtwagens, bussen en touringcars. Het voertuig is geleverd door Renault Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Amsterdam.

De levering van de Renault-truck was voor Bergnet een bijzondere happening. Het is namelijk de eerste Renault-truck in de vloot. Bergnet is als allround autohulpdienst actief voor diverse opdrachtgevers, zoals alarmcentrales, overheidsinstellingen, Rijkswaterstaat, fleetowners, particulieren en dealers. “Dat doen we onder andere voor Volvo Group Truck Center, waar we zeer plezierig mee samenwerken”, zegt eigenaar Sander Vlaar. “Door deze samenwerking hebben we, toen we op zoek waren naar een nieuwe truck, kennisgemaakt met Renault Trucks.”

Krachtige bergingstruck

Tijdens de oriëntatie maakten diverse chauffeurs van Bergnet een proefrit met een Renault-truck. “Iedereen was zeer enthousiast over het rijcomfort en de uitrusting”, vertelt Vlaar. In nauwe samenwerking met Volvo Group Truck Center en Renault Trucks Nederland werd vervolgens een zeer complete bergingstruck gespecificeerd. Vlaar: “Gelet op de inzet van deze truck, waren wij op zoek naar een 4-assige truck met een krachtige motor en een robuuste aandrijflijn. De nu geleverde truck voldoet in alle facetten aan de eisen.”

De Renault Trucks C 520 8x4 heeft een krachtige DTI 13 liter-motor die een maximaal koppel van 2550 Nm levert. De truck heeft een GVW van 37 ton. Het chassis biedt in combinatie met de gekozen asconfiguratie een solide basis voor de Omars-bergingsopbouw van het type Recovery 110 T, opgebouwd door de Gebr. Ligthart. Dankzij twee hydraulische lieren met een trekcapaciteit van 20 en 12 ton, een arm die tot 4,5 meter uitschuifbaar is en twee hydraulisch uitschuifbare stempelpoten kunnen alle typen gestrande voertuigen worden geborgen. De installatie kan radiografisch worden bediend. Samen met het truckchassis zijn sleepgewichten tot 100 ton mogelijk.

Optidriver XTENDED

De truck is voorzien van de geautomatiseerde versnellingsbak Optidriver XTENDED, gespecificeerd voor zware inzet. De chauffeur heeft hierbij de beschikking over een extra kruipversnelling vooruit en vijf versnellingen achteruit. Waarvan ook één korte kruipversnelling, om zo op lage snelheid te kunnen rijden en manoeuvreren waardoor rijden met slippende koppeling tot het verleden behoort. Verder is het voertuig voorzien van een Optibrake+ in combinatie met een retarder waardoor de truck altijd ruim voldoende remvermogen heeft bij zware sleep activiteiten.

Robuust chassis

Het chassis van de bergingstruck is zorgvuldig geconfigureerd om tot een zo robuust mogelijke basis te komen. Het is voorzien van een volledige innerliner versterking en de zwaarst mogelijke achterassen, zonder concessies te doen aan het rijcomfort. Tevens zijn de componenten zo geplaatst om maximale ruimte aan het chassis te genereren voor de aluminium kastruimte, om alle materialen die nodig zijn bij bergingswerkzaamheden te kunnen opbergen op een ergonomische en slimme manier.

Comfort en uitstraling

Een comfortabele en veilige werkomgeving voor de chauffeurs was ook een belangrijk criteria bij de keuze voor de Renault-truck. Vlaar: “De truck is ultraluxe uitgerust om chauffeurs een prettige werkomgeving te bieden. We hebben met het oog op de uitstraling en het comfort gekozen voor de Sleeper Cab.” Daarnaast is de truck onder meer voorzien van automatische airconditioning, standkachel, uitgebreide cabine isolatie, warmte werende en 100% blinderende gordijnen, cabineverlichting (nacht + direct), 24-liter koelkast, luchtgeveerde cabine, lederen bekleding, luxe luchtgeveerde chauffeursstoel, luchtgeveerde bijrijdersstoel Easy Access en veel opbergruimtes. Voor optimaal zicht en veiligheid is de truck onder meer voorzien van Xenon verlichting, extra bochtverlichting en automatische koplampen met lichtsensor.

Tijdens het verblijf in de cabine kan de chauffeur gebruikmaken van Roadpad+, het audio,- navigatie- en entertainmentsysteem. Dat bestaat onder andere uit een 7" multimedia kleurenscherm met touchscreenbediening, TomTom trucknavigatie en DAB+ radio. Met dit systeem kan handsfree worden gebeld en kunnen er twee telefoons tegelijkertijd worden gekoppeld. Verder is het geïntegreerde Roadpad+ systeem gekoppeld aan twee camera’s (er kunnen maximaal vier camera’s worden gekoppeld), waarbij één camera zicht naar achteren biedt bij achteruit manoeuvreren en één zicht naar rechts (dodehoek) waarbij de camera automatisch inschakelt wanneer de richtingaanwijzer handmatig naar rechts wordt geactiveerd.

Autohulpdienst Bergnet is in 2002 opgericht door Sander en Nicole Vlaar. Het bedrijf heeft vestigingen in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Blaricum, Haarlem en Lelystad. Vanuit deze vestigingen verzorgt Bergnet met 100 medewerkers 24/7 bergings-, pechhulp en transportwerkzaamheden van vrachtwagens en personenauto's in groot Amsterdam, 't Gooi, Flevoland en de regio Amersfoort. Het wagenpark omvat 60 voertuigen, waarvan vier zware bergingstrucks.

Foto's

 • Van Dodewaard
  Van Dodewaard
 • J.Roeland
  VAN DEN BOSCH
 • Smits Berging
  Smits Berging
 • Smits Berging
  Smits Berging
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden