Transport Online - HEMA neemt nieuw dc in Nieuwegein in gebruik

HEMA neemt nieuw dc in Nieuwegein in gebruik

HEMA neemt nieuw dc in Nieuwegein in gebruik
06-07-2020 11:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

NIEUWEGEIN - HEMA neemt maandag een nieuw distributiecentrum in gebruik voor het beleveren van HEMA producten aan haar partners. Het nieuwe gebouw met een oppervlakte van 34.000 vierkante meter, heeft het BREEAM duurzaamheidskeurmerk ‘excellent’. Deze nieuwe locatie ligt in Nieuwegein op het bedrijventerrein Het Klooster, dichtbij het HEMA distributiecentrum in Utrecht Lage Weide.

Capaciteitsgroei voor partners

Partners hebben in de strategie van HEMA een belangrijke rol. Door samenwerkingen met grote partners zoals Jumbo, is er meer capaciteit nodig om iedereen optimaal te kunnen bevoorraden. Ook internationaal groeit HEMA met partners waaronder Franprix en Casino in Frankrijk, maar ook met franchisenemers in Mexico, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Het nieuwe distributiecentrum in Nieuwegein gaat deze rol vervullen. Dit is een belangrijke stap in de strategie om van HEMA een internationaal merk te maken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal bij HEMA en komt ook terug in het nieuwe distributiecentrum. Het complex heeft het WELL Silver certificaat voor installaties zoals ventilatie, licht, geluid en klimaat. Ook heeft het gebouw het BREEAM duurzaamheidskeurmerk ‘excellent’. Op het dak liggen 9.000 zonnepanelen met een opbrengst van rond de 3.000 megawatt. Genoeg om naast het eigen gebruik, 600 huishoudens van stroom te voorzien.

In het hele gebouw is ledverlichting aanwezig en is er veel aandacht voor binnen- en buitengroen. Op het buitenterrein staan bijenkasten en hangen er vleermuizen- en uilenkasten.

Ton Broeren, Hoofd Logistiek: “We zijn bijzonder trots dat we deze distributielocatie vandaag in gebruik nemen. HEMA groeit en de capaciteit van het huidige HEMA distributiecentrum in Utrecht Lage Weide is in de toekomst onvoldoende om de groei van ons mooie merk te kunnen ondersteunen. Daarom hebben we besloten voor een uitbreiding op deze locatie, dichtbij ons huidige distributiecentrum. Dit past in onze strategie om te groeien met partners en om van HEMA een echt wereldmerk te maken. Voor dit distributiecentrum is er gekozen voor uitbesteding aan CEVA Logistics. Met hun internationale kennis en ervaring leveren zij een belangrijke bijdrage aan de groei van HEMA.” 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen