Transport Online - 250.000 zeevarenden zitten vast, oproep aan Den Haag

250.000 zeevarenden zitten vast, oproep aan Den Haag

250.000 zeevarenden zitten vast, oproep aan Den Haag
06-07-2020 08:56 | Algemeen | auteur Redactie

ROTTERDAM - Het vliegverkeer komt weer op gang en grenzen gaan verder open. Toch zorgt dat niet voor de massale aflossing van zeelieden die afgelopen maanden door corona hun koopvaardijschepen niet konden verlaten. De internationale redersvereniging (ICS) sloeg donderdag alarm bij de Nederlandse overheid, meldt NRC.

"Meer dan 250.000 zeevarenden moeten nog worden afgelost, en dat aantal groeit nog steeds iedere week", schreef Guy Platten, secretaris-generaal van ICS aan staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid, VVD). "We maken ons grote zorgen over de veiligheid en mentale gesteldheid van deze zeevarenden. Dit kan zo niet langer." Het verzoek is gericht aan Nederland wegens zijn positie met de hubs Rotterdam en Schiphol.

De meeste Nederlanders zijn weer thuis, maar veel bemanningsleden uit met name de Filipijnen, Indonesië en India mogen in Rotterdam hun schip niet af. Zeelieden van buiten het Schengengebied voldoen vaak niet aan de Nederlandse eisen voor het visum dat nodig is om door te reizen naar huis. Met de Nederlandse branchevereniging voor zeescheepvaart (KVNR) vraagt het ICS een meer pragmatische en flexibele houding van de Nederlandse overheid.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,646
Diesel1,271

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions