Transport Online - Boeren blokkeren opnieuw supermarkt dc's en snelwegen [+foto's]

Boeren blokkeren opnieuw supermarkt dc's en snelwegen

Boeren blokkeren opnieuw supermarkt dc's en snelwegen [+foto's]
05-07-2020 22:34 | Weer en Verkeer | auteur ANP

GROENLO - Voor de zoveelste avond op rij zijn boeren met hun tractoren op meerdere plekken in het land de weg opgegaan. Zo voeren ongeveer 35 boeren met tractoren actie bij de terminal van Eindhoven Airport, meldt de Koninklijke Marechaussee.

De boeren zijn vooral boos over de plannen van de regering voor het verminderen van de uitstoot van stikstof. Ook willen ze dat supermarktketens een eerlijke prijs betalen voor landbouwproducten.

Volgens een woordvoerster is de marechaussee op Eindhoven Airport met de boeren in gesprek en is de sfeer gemoedelijk. Politieagenten en de marechaussee houden toezicht op de omliggende wegen om te voorkomen dat meer boeren zich bij de actie aansluiten. Het bestemmingsverkeer voor de luchthaven kan er wel langs, aldus de woordvoerster.

Ook een actie van boeren met hun tractoren en andere landbouwvoertuigen bij het distributiecentrum van Aldi in Groenlo in Gelderland verloopt rustig. Ook bij de Lidl in Heerenveen zijn wederom boeren actief.

Rijkswaterstaat meldt dat boeren met trekkers ook op de A7 bij het knooppunt bij Heerenveen actievoeren. De weg richting Groningen is daardoor geblokkeerd. Ook op de A32 bij hetzelfde knooppunt staan boeren met tractoren. Richting Leeuwarden is slechts een rijstrook vrij.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    Aldi supermarkten

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen