Transport Online - Meeste Formule 1-coureurs knielen, Verstappen blijft staan

Meeste Formule 1-coureurs knielen, Verstappen blijft staan

Meeste Formule 1-coureurs knielen, Verstappen blijft staan
05-07-2020 15:25 | Sport | auteur ANP

SPIELBERG - Kort voor de start van de Grote Prijs van Oostenrijk hebben de coureurs uit de Formule 1 een statement gemaakt tegen racisme. De twintig mannen verzamelden zich vooraan de startgrid. Ze droegen een zwart T-shirt met daarop de tekst 'End Racism'. Wereldkampioen Lewis Hamilton had als enige een shirtje aan met daarop 'Black Lives Matter'.

De meeste coureurs besloten te knielen terwijl een boodschap werd voorgelezen waarin de Formule 1 zich keert tegen racisme en discriminatie. Zes coureurs, onder wie Max Verstappen, bleven staan. De Nederlander had net als Charles Leclerc via de sociale media vooraf al aangekondigd niet te zullen knielen.

"Ik ben zeer toegewijd aan gelijkheid en de strijd tegen racisme", aldus Verstappen. "Maar ik vind dat iedereen het recht heeft om zichzelf te uiten op een moment en op een manier die bij hem past. Ik zal vandaag niet op één knie gaan zitten, maar ik respecteer en steun de keuzes die iedere coureur maakt."

Na het statement gingen de coureurs in een kring staan, om met een mondkapje op te luisteren naar het Oostenrijkse volkslied.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions